2022 Güvenlik Şeridi İhlali Cezası Ne Kadar?

Trafikte güvenlik şerit ihlalleri birçok kazaya niçin olduğundan trafik ekipleri tespit ettikleri kişilere güvenlik şerit cezaları veriyor. Güvenlik şeritlerine girme cezaları, trafik kazalarının önlenmesinde caydırıcı bir etkiye haizdir. Peki güvenlik şeridi nedir ve ihlalinin cezası ne kadar?
Güvenlik Şeridi Nedir?
Güvenlik şeridi, karayolunun kenarında bulunan bir şerittir. Acil durumlarda kullanılır. Bu, bazı araçların durabileceği yada acil durum araçlarının kullanabileceği bir yoldur. Otoyol üstünde bulunur ve kesintisiz düz bir çizgidir. En sağ şeritte olup araçların geçişi yasaktır.
Güvenlik Şeridini Kimler Kullanabilir?
Güvenlik şeritlerini yalnızca güvenlik araçları kullanabilir. Acil bir durumda ambulanslar, itfaiye araçları ve kolluk kuvvetleri bu şeridi kullanabilir. Ek olarak öteki araçların ilerlemesini engellememek için arızalı araçlar da güvenlik şeridini kullanabilir. Buna ek olarak, kamu araçları güvenlik şeritlerini kullanamazlar.
EMNİYET ŞERİDİ İHLALİ CEZASI

Trafik ekiplerinin yapmış olduğu incelemeler sonucunda güvenli şeritleri ihlal eden sürücülere para cezası kesiliyor. Hem de, plakalar elektronik bir seyretme sistemi vasıtasıyla izlenir. Ve  şerit ihlalleri trafik cezasına dönüştürülür. 2022 yılı trafik cezaları güncellendi. Bu yüzden 2022 yılı itibari ile uygunsuz güvenlik kemeri kullanımının cezası 1.823 TL‘dir. Ek olarak cezayı 15 gün içinde öderseniz indirimli olarak ödersiniz. Şu demek oluyor ki öteki cezalar benzer biçimde %25 indirimli ödeyebilirsiniz.
Güvenlik şeridi ihlali cezası : 1.823 TL
15 gün içinde ödenirse %25 indirimli : 1.367,25 TL
Cezayı Ödemek için, cezanın bildiri edilmesi gerekmektedir. Arkasından, vasıta sürücüleri anlaşmalı bankalar aracılığı ile radar cezası ödemesi yapabilirler. Ek olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sitesinden de kredi kartı ile ödeme yapılabilir. Nakit olarak ödemek isterseniz, PTT şubelerinden ödeyebilirsiniz.
Şerit İhlali Yapmamak Niçin Önemlidir?
Kilometrelerce devam eden otomobil kuyruklarında saatlerce yolun açılmasını bekleriz. Ya da yavaş yavaş gideceğimiz yöne doğru ilerleriz. Bu trafiğin sebeplerinden biri de kazalardır. Kazalar sebebiyle trafik sıkışıklığı yaşanabiliyor. Bu kazalarda ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. Bundan dolayı acil müdahale ekibi fazlaca süratli bir halde vaka yerine gelmelidir. Fakat milyonlarca insanların yaşamış olduğu bir şehirde, kazalar kilometrelerce uzunlukta kuyruklara yol açabilir. Bundan dolayı acil müdahale ekipleri oraya ulaşmakta zorlanabilir. Bu yüzden Karayolları Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı tarafınca çıkarılan yasa çerçevesinde yolun sağ tarafına güvenlik şeritleri yapılmıştır. Bu şerit bir tek acil durumlarda kullanılmalıdır.
Arabam Kaç Para?
Trink Sat!

Bir cevap yazın