Daihatsu Applause

Daihatsu Applause
Daihatsu Applause eksi otomobil merakımdan dolayı şuanda benim olan otomobil. Bu otomobile her bindiğimde keşke devamı üretilseydi diyorum.
Bendeki bu japon 1992 model. Böylesine bir arabanın Türkiye’de tutulmamasını anlamıyorum. Ilk olarak bende bulunan bu arabanın özelliklerinden bahsedeyim. 1992 model olmasına rağmen applause‘da Klima, Hidrolik direksiyon, Elektrikli ayna, içeriden oluşturulan bagaj kapağı ve yakıt deposu bulunuyor.
4 bin kilometredir kullandığım bu araç şimdiye kadar asla sorun çıkarmadı bana. Yalnız çıkarırsa diye

temkinliyim. Yedek parçalarını yolum düştükçe Ankara büyük sanayide bulunan japon parçacılara soruyorum. Şimdiye kadar ne sorduysam yok diyen olmadı. Aslına bakarsan motor parçalarını bulmakta zorlanmıyorsunuz. Kaporta aksamı ise çıkmacılarda mevcut. Özetlemek gerekirse kısacası yedek parça problemi olmayan bir otomobil applause. Ek olarak parçaları da diğeri japonlardan pahalı değil.

Şimdi gelelim aracın performansına; Benim aracımda 105 beygir gücünde 1.6 16 valf motor bulunuyor. Performans olarak diyecek bulamıyorum. Rampalarda bayılma felan da yapmıyor. Önceki yazılarımı okuyanlar bilir. Daha ilkin renault 9, lada samara, tofaş şahin araçlarım oldu. Hepsinin de ortak özelliği rampaya geldiklerinde bayılmasıydı. Yalnız yukarıda saydığım otomobiller ile 3. hatta 2. vitese düştüğüm rampalarda, applause ile istediğim hızda çıkıyorum. Motor sesi her japonda olduğu şeklinde birazcık fazla bir tek fazlaca rahatsız etmiyor. İç mekanı geniş, arka diz mesafesi rahatsız edici değil. Yakıt  olarak ise 100 kilometrede 8 litre lpg tüketiyor, Ankara şehir içi trafiğinde. Bu arabanın 10-12 bin lira civarında piyasası bulunuyor. Hani şu efsaneleşmiş kasa diye tabir edilen 1993 ile 1998 yılları aralığında üretilen Toyota Corolla’dan hiçbir farkı yok. Geçen hafta kayınbabamda bulunan toyota ile kıyasladım güvenilir olun birebir aynısı. Bu otomobil Türkiye’de tutulmadığı için 10-12 bin liraya satılırken, efsaneleşmiş kasa diye corolla 25 30 bin liraya satılıyor.

 

 

Hani bir söz vardır ya tofaş parasına bu otomobil diye. Applause bu tabire tam uyuyor. Bu fiyatlara sırf piyasası var diye tofaş şahine binmektense japon kalitesi ve sorunsuzluğuna binmek daha mantıklı geliyor bana.

01.02.2019 güncellemesi: Bugün aracımla hız denemesi yaptım. Gazı köklediğimde rampada bir oldukca arabayı arkada bıraktı. 1.5 dcı clio bana selektör yapmış oldu bastı gitti. Ben rampaya başladığımda gaza kökleyince averaj 2 kilometrelik rampanın yarısında onu yakalayıp geçtim. Ankara şimal çevre otobanında aracın ne kadar hız yapabileceğini denetim ettim. 180 km/s hıza rahatça çıktım fakat arabanın yaşından dolayı korkup ayağımı gazdan çektim.

03.02.2019 güncellemesi: Aracımla gaz iyice bittikten sonrasında sürekli aldığım yerden lpg aldım. 262 kilometre yol yapmışım ve 23.2 litre gaz aldı. Kuruş hesabıyla Ankara şehiriçi trafiğinde 26 kuruş yakıyor.

25.06.2019 güncellemesi: Dostlar Applause ile hafta sonu uzun yolda 130 – 140 kilometre hız aralığında 800 kilometre yol yaptım. Tık demedi, yakıt olarak 27 litre gaz ile 286 kilometre yaptım. Aracın motor olarak fazlaca sağlam bulunduğunu bir kez daha anladım.

arabacı avatarı

“Daihatsu Applause” için 4 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.