Citroen BX

Citroen BX

Citroen BX nasıl bir araba Alınır Mı?

Hani bir söz vardır ya. Citroen’e takla attıramazsınız, eğer takla attırırsanız yenisini veriyorlar diye. İşte o söz bu otomobilden ortaya çıkmıştır.

Citroen BX stop etmiş olduğu vakit arkası yere inen çalmış olduğu vakit kalkan bir otomobil olarak hafızalara kazınmıştır. Bir zamanlar Türkiye yollarında bol miktarda gördüğümüz bu otomobil, artık neredeyse asla görünmüyor. Citroen BX iç hacmi geniş olması ve konforuyla zamanının fazlaca ötesinde bir otomobildi. Tofaşların, Renault 9’ların revaçta olduğu zamanlarda bu BX’ler daha ileri teknolojiyle yollardaydı.

Bu arabaların bir çoğunda hidrolik direksiyon, cam otomatiği, merkezi kilit mevcuttu. Yolda giderken yol sesini içeriye almaz, rahat koltuklarıyla ve zamanına nazaran kafi donanımıyla safkan bir  Fransız otomobiliydi. Kısacası 90’lı yılların en rahat otomobillerinden biriydi.

Şimdi yıl oldu 2019, internette azca sayıda da olsa Citroen BX mevcut. Sadece Citroen BX alınır mı ? diye soranlara alınmaz kardeşim diyorum.

Bunun sebebi ise hani o arkasının inip kalkmasına verilen isim olan hidro pnömatik süspansiyon diyorum. Hidrolik yağı ile çalışan bu sistem karmaşık bir yapıda. Oldukca yakın bir dostum sırf merakından almıştı bu otomobilden. Günün birinde bu sistem arıza yapmış oldu. Güvenilir olun Ankara’da gezmedik citroen servisi bırakmadı. Yaptırdı fakat almış olduğu fiyatın yarısını da oluşturulan arızaya verdi.

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.