Arabayı Direk LPG’de nasıl Çalıştırırırım ?

Arabayı Direk LPG’de nasıl Çalıştırırırım ?

Arabayı Direk LPG’de nasıl Çalıştırırırım ?

Sıralı sistem LPG’i araçlar ilk olarak benzinde çalışır, motor 25 aşama benzer biçimde bir sıcaklığa ulaştıktan sonra ise lpg’ye otomatik geçer. 

Benzin pompası yanması sonucunda otomobil ilk çalışmasını benzinde yapamadığından dolayı, marşa basmanıza karşın vasıta çalışmayacaktır. Sadece bu çalışmayan aracı çalıştırmanın ve sanayiye götürmenin bir yolu olmalı değil  mi ? Aracı sanayiye götürmenin ise iki yolu var, bunlardan birincisi çekici yardımıyla götürmek, ikincisi ise bir halde aracı çalıştırmak.
Aracı çalıştırmak diyince aklınıza ilk olarak vurdurmak geliyor değil mi ? Asla ve asla enjeksiyonlu bir arabayı vurdurarak çalıştırmayın. Bu durumda aracınızda binlerce lirayı kabul eden hasarlara sebebiyet vermeniz büyük olasılık dahilinde.
Arabayı direk LPG’de çalıştırmanın yolu: Aracınız marşa basmanıza karşın çalışmıyorsa ilk elinizi lpg düğmesine basılı tutarak çalıştırabilirsiniz. Bunun kısa vadede bir sıkıntısı oktur. Sadece oldukca uzun süre bu şekilde çalıştırmaya devam ederseniz aracınız siboplarını eritecektir. Benim size tavsiyem derhal benzin pompasını onarım ettirmeniz. Benzin Pompası genel araçların arka koltuklarının altında bulunur. Arka koltuk kaldırılınca karşınıza kolaylıkla çıkacaktır.
Benzin pompasının yanmasının sebepleri içinde en oldukca ya oldukca azca benzin bulunması ya da deponun oldukca fazla doldurulmasıdır. LPG’li araçlarda benzin yarım depo civarında olmalıdır. Ne oldukca fazla ne de oldukca azca olmamalı.
arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.