Arabayı Vurdurarak Çalıştırma nasıl Yapılır Ziyanı Nedir ?

Arabayı Vurdurarak Çalıştırma nasıl Yapılır Ziyanı Nedir ?

Arabayı Vurdurarak Çalıştırma nasıl Yapılır Ziyanı Nedir ?

Akü bitmesi sonucunda çalışmayan bir otomobil nasıl vurdurulur? Vurdurmak nedir? işte hepsinin cevabı bu yazımda yer ediniyor.
Akü bitmesi yada arabanın marş aksamında bir arıza gelmesi sonucunda oek oldukça şahıs otomobilini vurdurarak çalıştırma yolunu seçiyor.
Günümüzde arabaların bir çok enjeksiyonlu ve beyinli olduğundan çalışmayan arabayı vurdurarak çalıştırmak büyük çekince oluşturuyor. Bu sebeple oldukça rahat bir akü bitmesinden dolayı çalışmayan aracınızı vurdurarak çalıştırmak binlerce lirayı gören arızalara da yer açmaktadır. Otohocasi olarak enjensiyonlu arabaların vurdurarak çalıştırılmasını onaylamıyoruz. Fakat illaki ben vurarak çalıştıracağım diyorsanız yazımın devamını okuyun.

Vurdurmak nedir?

Vasıta düzgüsel ateşleme sistemiyle çalışmayınca, aracın belli bir hıza gelip aracın ağırlığıyla ilk ateşlemeyi yaptırmaya vurdurmak deniliyor.
Vurdurmak için vasıta yokuş aşağıya olmalıdır yada aracı belli bir hıza kadar çıkartabilecek bir kaç kişiye gerekseme vardır. Her neyse biz düz bir yolda olduğunuzu farz edelim.
Sabah otomobile bindiniz marşa bastınız akünün bittiğini anladınız. Arabanın düz bir yerde varsayalım. Derhal çevreden 3-5 kişiye beyler bir el atında şunu vurduralım diyorsunuz. Kontağı gösterge panelindeki akü ve yağ ışığı benzer biçimde ışıklar yanana kadar çeviriyorsunuz. Sonrasında vitesi 2’ye atıp ayağınızı debriyaja basıyorsunuz. Ayağınız debriyajda basılıyken vasıta ittirilmeye başlıyor. Otomobil belli bir hıza ulaştıktan sonra ayağınızı debriyajdan çekiyorsunuz. Bir iki teklemeden sonrasında aracın çalıştığını görmüş olacaksınız.
Not: Otomatik otomobiller vurdurarak çalıştırılamaz.
arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.