Bayandan Otomobil Temiz Mi Olur ?

Bayandan Otomobil Temiz Mi Olur ?

Bayandan Otomobil Temiz Mi Olur ?

2. el alacakken bazı ilanlarda bayandan satılık diye başlık atarlar. Acaba bayandan olunca ne oluyor diye düşünmeyenimizde yoktur herhalde. Peki ya bayanda otomobil daha  mı temiz olur ?

İngilitere’de meydana getirilen bir araştırma sonucunda bayanların, erkeklere gore 10 kat daha yavaş karar alabildikleri ortaya çıkmış. Şimdi siz ne ilgi diyeceksiniz. Araştırma otomobil kullanan denekler üstünde yapılmış, gözlem esnasında aracıyla ilerleyen kişilerin önüne bilmedikleri anda engeller çıkarılmış, erkekler engellere çarpmamak için direksiyonu derhal kırarken, bayanlar ne yapacağını erkeklerden 10 kat daha azca süre sonrasında karar vererek yapmış. Bunun sonucunda 20 hanım denekten 17’si önüne çıkan engele çarparken, erkeklerde ise 20 taneden 2 tanesi çarpmış.

Ben kişisel olarak bayandan araç almam. Bunun sebebi ise bu yaşıma kadar kaç kere bir bayanın otomobiline bindiysem sürekli korkmam.

Aynı yol şartlarında manüel araç kullanan bayanlar 50 -60 bin kilometrede aracın baskı balatasını bitirirken, aynı araçları kullanan erkekler 90 -100 bin kilometrede bitiyor. Bunun sebebi ise bayanların araç düzenine pek dikkat etmeyip, gitsin yeter demesi.


Ek olarak hanımefendi sürücülerin araçlarında boya daha oldukça oluyor. Park ederken yada dar alanlardan geçerken araçları sağa sola sürtüyorlar.
Bayandan olan otomobillerin artısıda yok değildir. Bayanların büyük bir çoğunluğu otomobil sürerken sigara içmezler. Şu demek oluyor ki alacağınız otomobil büyük olasılık içinde sigara içilmemiş olacak. Ek olarak bayanlar araç içi temizliğine erkeklerden daha oldukca dikkat ederler.

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.