Otomobil Isınmıyor Hararet Göstergesi Çalışmıyor Yükselmiyor Problemi Çözümü

Otomobil Isınmıyor Hararet Göstergesi Çalışmıyor Yükselmiyor Problemi Çözümü

Bilhassa şu soğuk kış günlerinde ansızın aracınızın kaloriferi sıcak üflemiyor ve hararet göstergesi de yükselmiyor diyorsanız cevabı yazımızda.

ilk olarak başımdan iki kez geçen vakası anlatıyım. Soğuk bir kış günüydü peugeot 307 aracım var o zamanlar. Öğle saatlerinde yola çıktım hararet bir türlü yükselmiyor ve kalorifer de buz benzer halde üfürüyordu. Derhal sanayinin yolunu tuttum.
İkinci olay ise kendime ikinci bir araç olarak Daihatsu Applause aldım. İstanbul’dan Ankara’ya doğru yola çıktım fakat hararet fazlaca azca yükseliyor vitesi boşa attığımda ise sıfıra kadar düşüyordu. Ankara’ya gelir gelmez ilk iş olarak ustamın yanına gittim.
Evet iki probleminin da çözümü de termostat arızasıydı. Araçlarda bulunan termostat arıza yapmış olduğu süre araçta hararet göstergesi yükselmiyor ve kaloriferde buna bağlı olarak soğuk üflüyor. Termostat arızaları en fazlaca antifriz suyu yerine musluk suyu konulmasından yada ucuz antifriz konulmasından kaynaklanıyor.
Termostat  tutarları ise 100 TL civarında oluyor.


Termostat ne işe yarar ve nedir? :
Araçlarımızda termostat radyatörden motora giden bir yerlerde bulunur. Termostatın görevi motor suyu sıcaklığını denetim eder. Radyatörde bulunan su termostat tarafınca motora iletilir. Eğer Radyatördeki su fazla ısınırsa termostat yardımıyla hararet ibresi yükselir.

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.