Baskı Balatanın Bittiği nasıl Anlaşılır ?

Baskı Balatanın Bittiği nasıl Anlaşılır ?

Baskı Balatanın Bittiği nasıl Anlaşılır ?Baskı balata yarı otomatik ve manuel araçlarda vites geçişlerini sağlamak amacıyla kullanılan parçadır. baskı balatanın ömrü kullanıcının aracı kullanım şekliyle aynı orantıdadır. Baskı balata şehir içi sıkışık trafiklerde kullanılan araçlarda, şehir dışı kullanılan araçlara bakılırsa daha acil biter.

Debriyaj Balatasının Bittiği nasıl anlaşılır ?

  • Motor oldukça bağırmasına rağmen araç süratli gitmiyorsa
  • Bazı araçlarda debriyaj oldukça yukarıdan kavrıyorsa
  • Araç 2. ve 3. viteslerde rahatça kalkıyorsa
  • 1. viteste kalkarken debriyajdan ayak çekilirken araç titreme yapıyorsa
  • Son zamanlarda araç fazla yakıyorsa

Baska balata ömrü ne kadar ?

İnternette 50 bin, 60 bin 90 bin, 100 bin diyenler var. Baskı balatanın ömrü kullanıcısıyla aynı orantıdadır. Sürekli uzun yolda kullanılan bir aracın debriyajla da fazla işi olmadığından dolayı baskı balatası 200 bin kilometreyi rahatça geçebilir.
Bir tek bizzat şahit olduğum 20 binde baskı balatası biten araçta gördüm. Baskı balatanın ömrünü en oldukça azaltan şey sıkışık trafikte rampada aracı debriyaj – gaz ile aracı durağan(durgun) tutmaya çalışmak. Özetlemek gerekirse yarım debriyaj yapmaktır. Bu en oldukça yokuş yukarı stop ettirme korkusu olan kişiler yapmaktadır. Bu durumunda aracın ağırlığını fren yerine baskı balataya bindirmiş oluyorsunuz. Baskı balata fren balataları şeklinde sert olmadığından kısa sürede bitmektedir. Yokuşlarda yanık kokusunun gelmesidir. Baskı balataya binen yükten dolayı balatanın ısınmasıdır.
Baskı baltada değişimi oldukça zahmetli pahalı bir iştir. Şanzuman kutusu yerinden sökülüerek değiştirilen baskı balata için aracınızın 1 gün süresince serviste kalması gerekiyor. Baskı balata biyatları ise hususi servislerde araca bakılırsa 500 ile 2000 bin lira içinde, yetkili servislerde 6 bin liraya kadar çıkmaktadır.
arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.