Yağ Lambası İşaretinin Yanıp Sönmesi Problemi Nedir Niçin Yanar ?

Yağ Lambası İşaretinin Yanıp Sönmesi Problemi Nedir Niçin Yanar ?

peugeot 208 servis ışığı neden yanar

En iyisinden en kötüsüne kadar her otomobilde yağ lambası vardır. Peki aracınızda yağ lambası yanıp sönüyorsa bunun sebebi ne olabilir ?
Yağ lambası niçin yanar?: Aracınızda yağ basıncının azalması sonucunda yağ lambası yanacaktır. Bu durumda yapılması gereksinim duyulan ilk işlem aracınızın yağını denetim etmektedir. Yağı tamamladınız bir tek yağ lambası hala yanıp sönüyorsa, yağ filtresini denetim etmelisiniz. Hala daha yanıyorsa yağ pompası arızası olabilir. Yağ pompası aracınızda yağı, silindirlere gereksinim duyulan düzeyde göndermeye yaran parçadır.
Peugeot yağ lambası yağ pomapasını da  değiştirmenize rağmen yağ lambası sönmüyorsa geriye tek şey kalıyor. O da yağ müşürü. Piyasada 20 lira şeklinde bir fiyata satılan bu parça, aracınızın yağ basıncını denetim etmektedir. Yağ müşürü arızalarında yağ lambası sürekli yanar yada pır pır eder şekilde yanıp sönerek yanar. Yağ müşürü bilhassa kış aylarında daha fazlaca arıza açar.
Yukarıda yazdığım parçalardan herhangi birinini arızası durumunda aracınızda yağ lambası yanacaktır. Yalnız diyeceksiniz ki yağ lambası yanınca tüm parçaları değiştirecekmiyiz? Hayır işini bilen bir usta yağ lambasının hangisi tarafınca yandığını bulacaktır.
arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.