Kategori: Bilinmesi Gerekenler
Klima bakımı ve kullanımı için önemli bilgiler
Klima bakımı ve kullanımı için önemli bilgiler 1- Düzenli klima bakımı Sağlıklı çalışan ve gerçekten soğutan bir klimanız olsun istiyorsanız, klima bakımlarınızı kesinlikle aksatmayın. Klima için polen filtresi en önemlilerdendir.…
Emniyet kemeri
Emniyet kemeri Emniyet kemeri, ulaşım araçlarında yolcuların güvenliklerini sağlamak üzere otomotiv üretici firmaları tarafından hazırlanmış ve insanların ulaşım esnasında can güvenliklerinin sağlanması amacıyla kullanılan düzenektir. 80 km/s hızla duvara çarpma…
Kış Lastiği
Kış Lastiği Otomobil kullanıcıları kışın soğuk hava şartları altında otomobil kullanmanın ne kadar zor olduğunu bilirler.Özellikle kış şartları kaza riskini artırır ve sürücü güvenliğini tehlikeye atar.Soğuk havanın etkisi ile zemin…
Cam suyu önemli
Cam suyu önemli Antifirizli oto cam suları kışın eksi 22 derece soğuklara kadar cam temizleme suyunun donmasını önler ve kullandığınızda camınız buz tutmaz. Özel karışımı sayesinde camdaki çamur, sinek, yağ…
Bazı çıkartmalara DİKKAT..
Bazı çıkartmalara Dikkat.. Araçların kaporta kısmının çeşitli yerlerine yapılan bazı çıkartmalar masum olmayabilir. O çıkartmaların altında boya atması, ezik, çizik, göçük, pas veya lokal boya olabilir.. Bazı çıkartmalara Dikkat..
Takip mesafesi
Takip mesafesi Aynı şeritte birbiri ardında hareket halinde olan iki araç arasındaki mesafeye TAKİP MESAFESİ denir. Önceki aracın etkili freni halinde arkadaki sürücü takip mesafesini yeterli mesafede tutmamışsa öndeki araca…
Rektefiye sonrası
Rektefiye sonrası Aracının motoru (Rektefiye) yenilendikten sonra aracını satanlar oluyor. ESKİSİ GİBİ DEĞİL DİYE DÜŞÜNÜYOR VATANDAŞ.. Eski performansına ulaşması zaman alabilir. Piston, sekman, gömlek ve diğer değişen parçalar alışana kadar…
Arabayı zıplatmadan kaldırmak için açıklama
Arabayı zıplatmadan kaldırmak için açıklama Düz vites araçları kullanmaya yeni başlayanlar genelde arabayı ilk kaldırışlarda zıplatırlar. Bunun nedeni ayaklarını debriyajdan çekerken araç hızlı kalkış yapıyor diye gazı kesiyorlar tabi araba…
Lastik hakkında bilmemiz gerekenler
Lastik hakkında bilmemiz gerekenler Lastik Ve Jant Temizliği Lastik ve jantlarınızın temizliğinde kimyasal maddeler kullanmaktan kaçınınız. Zararlı güçlü kimyasallar jantın boyasında aşınmaya, lastik yanağında çatlamaya sebep olabilir. Bu sebeplerden dolayı…
Direksiyon tutuş şekli
Direksiyon tutuş şekli Araç düz yolda seyir halindeyken yapılan doğru tutuşa 9:15 tutuşu denilir. Bilinen ancak uygulanmayan bu yöntem ile önümüze ani bir engel çıktığında direksiyonu daha fazla çevirme yani…
Ağır Vasıtanın kör alanları
Ağır Vasıtanın kör alanları Sarı renkte boyalı olan alanlar kamyon şöförünün göremediği kör alanlarıdır. . Asla bir kamyonun önüne hattını kesercesine dalmayın. Yüklü bir kamyonun durması arabalara göre çok uzun…
Araç yangın tüpü
Araç yangın tüpü Yangın tüpünün araç içinde rahatça alınıp kullanılacak bir yerde olması gerek ve bunun içinde en uygun yerler fotoğrafta ok işaretlerinin gösterildiği yerlerdir. Yanınıza misafir yolcu aldığınızda misafiriniz…
Uykusuz ve Yorgun Araç Kullanmayın..
Uykusuz ve Yorgun Araç Kullanmayın.. Direksiyon başında uykusuz ve yorgun araç kullanmanın en az alkollü araç kullanmak kadar tehlikeli ve en önemli kaza nedenlerinden biri olduğunu belirtelim. Özellikle tatil yollarında…
Kışlık paspas
Kışlık paspas Kışlık araba içi paspaslarınız olmazsa yağmur yağdığında siz arabanıza her girip çıktığınızda döşemeler ıslanacak ve zamanla döşemelerin alt kısmında paslar oluşmaya başlayacaktır.. Kışlık paspas
Reflektör’ ün önemi
Reflektör’ ün önemi Sağ tarafa park etmek zorunda kalan araç sürücüleri mutlaka aracınızdan en az 30 / 50-100 metre kadar yola arkaya (mesafe yolun durumuna göre değişkenlik gösterebilir) reflektör koymalı,…