Zorunlu Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkmanın cezası

Yediğiniz ceza miktarının cezasını 15 gün içerisinde peşin ödeyen araç sahipleri % 25 indirimden faydalanıyor.
Trafik sigortası zamanında yaptırılmazsa, araç sahibinin trafik sigortası basamağı herhangi bir kaza yapmamış olsa bile sabit kalıyor ve trafik sigortası poliçesinde hasarsızlık indirim hakkı kaybediliyor. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortasını yaptırmama ve 1 yıllık poliçe süresi dolan sigortayı yenilememe durumunda, geçen her ay için %5 oranında gecikme zammı uygulanıyor. Gecikme zammı %50 ile sınırlandırılmış.
Trafik sigortasını hiç yaptırmamış ya da zamanında yenilememiş bir araç, trafik ekiplerince belirlendiğinde, araç çekici yardımıyla otoparka götürülerek trafikten men ediliyor. Araç sahibi aracını almak isterse öncelikle trafik sigortası poliçesini yaptırmak zorunda. Araç sahibi, trafik sigortasını yaptırırken çekici ücreti ve aracın otoparkta kaldığı gün kadar, otopark ücreti ödemekle yükümlü oluyor.
Ayrıca bir kazaya karıştığınızda aracın masrafları için size dava açılıyor. Ölümlü kaza yada yaralanmalarda ise işiniz daha da zor..