Direksiyon tutuş şekli

Araç düz yolda seyir halindeyken yapılan doğru tutuşa 9:15 tutuşu denilir. Bilinen ancak uygulanmayan bu yöntem ile önümüze ani bir engel çıktığında direksiyonu daha fazla çevirme yani daha fazla tur attırma şansı ancak böyle elde edilir.

Vites değiştirilirken bir müddet sağ kol direksiyondan ayrılsa da ardından hemen yerine konularak doğru tutuş pozisyonunda araç sürülmeye devam edilir.
Şayet direksiyonu aşağı taraflardan tutarsak bu hem çok az çevirme imkanı verir hem de ani bir harekette kolumuzu ve bileğimizi zedeleyebilir.
Direksiyon tutuş şekli