Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nedir ve {Nasıl} Yaptırılır?

Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nedir ve {Nasıl} Yaptırılır?

Trafik sigortası, her yıl mecburi olarak yenilenen bir uygulamadır. Günümüzde trafikte seyre çıkan her aracın mecburi trafik sigortası yaptırması Karayolları Genel Müdürlüğü tarafınca mecburi kılınmıştır. Ek olarak trafik sigortasını her yıl tertipli olarak yenilemek, herhangi bir kaza sonucunda oluşabilecek zararları bir oldukça yönden karşılayacak teminatlar sunar. Trafik sigortasının kısa süreli yapılıp yaptırılmayacağı da vasıta sahipleri tarafınca çokça merak ediliyor. 12 ay süre içinde geçerli olan bu trafik sigortası düşünülenin aksine yalnız iki durumdan herhangi biri mevcut olduğunda uygulanıyor. Kısa vadeli trafik sigortası hakkında merak edilenleri sizler için cevapladık.

Kısa Vadeli Trafik Sigortası Nedir?

Bilinmiş olduğu suretiyle kısa vadeli trafik sigortası da trafik seyri süresince yolculuğunuzu güvene alan bir sigorta türüdür. Bir yıl süresince devam eder ve poliçenizde yer edinen maddelere gore kaza durumunda zararlarınızı karşılar. Fakat kısa vadeli trafik sigortasından yalnız iki durumda faydalanılır. Türkiye içinde geçici plakaya haiz olmak yada internasyonal taşımacılık icra eden yabancı plakalı araçlar tarafınca kullanılabilir. Devletimizde bu iki durum haricinde hiçbir vasıta kısa vadeli trafik sigortasından yararlanamaz. Ek olarak trafik sigortası şartları ise Gömü Müsteşarlığı tarafınca karşılanır.
Kısa Vadeli Trafik Sigortası {Nasıl} Yaptırılır?
Kısa vadeli trafik sigortasını yaptırmak için en önce yukarda belirttiğimiz iki şarta uymanız gerekiyor. Aksi taktirde hiçbir vasıta kısa vadeli sigortadan yararlanamaz. Ayrımsız olarak kısa vadeli trafik sigortası tipi de kimlik, plaka detayları, vasıta ruhsat detayları şeklinde bilgiler ile yetkili sigorta şirketlerinden size uygun fiyatı alabilirsiniz. Netice olarak bir yıl süresince aracın kaza durumunda suçlu değilseniz yaşanabilecek zararlar sigorta tarafınca karşılanır.
Kısa Vadeli Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Kaza sonucunda oluşan hasar tazminatı,
Hastane ve tedavi esnasında oluşan harcamaları,
Kaza ölüm ile sonuçlandıysa defin ücretleri ve kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerinin teminatını sağlama,
Kaza sakatlık ile sonuçlandıysa bu süreçteki maddi kayıpları,
Eğer kazada hatalı değilseniz ve karşı tarafı dava ediyorsanız avukat ve dosya harcamalarını,
Son olarak çalışmaz raporu alan bireyler için tazminat ve lüzumlu güvenceleri sağlar.

Trafik Sigortası Teklifi Alın!

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.