Yaz Periyodu Vasıta Sürme ve Bakım İpuçları

Yaz Periyodu Vasıta Sürme ve Bakım İpuçları

Yaz periyodu vasıta sürme ipuçları! Otomobilinizi yaz mevsiminde kullanmak zor olabilir. Sıcak havalarda gezi etmek düzgüsel bir güne bakılırsa daha da zor olsa gerek. Aşırı sıcakta vasıta kullanırken önünüzdeki yola odaklanmak için extra çaba göstermeniz gerekecek. Yaz havalarında zorlukların üstesinden gelmek, yola odaklanmak ve yaz mevsimi sürüş esnasında serinliğinizi kaybetmemek için bazı sürüş ve bakım ipuçları.
Sıcak Yaz Havaları İçin Otomobil Sürme İpuçları:
Sıcak havalarda uzun mesafe gidiyorsanız yada hatta aşırı sıcakta vasıta kullanırken işe gidip geliyorsanız işinize yarayacak bazı yaz periyodu vasıta sürme ipuçları.
Akü
Aküler araçların kalbidir. Otomobil aküleri kaputun altına yerleştirilmiştir ve senelerce dayanır. Muhtemelen, bu yüzden yüksek sıcaklıklarda insanların bunu fark etmesi vakit alır. Yüksek sıcaklıklar ve peşinden gelen ısı ve titreşimler bir otomobilin aküsüne zarar verebilir. Dahili bozulmaya ve başarısızlığa niçin olabilir. Bu şekilde bir durumdan kaçınmak için pilin güvenli bir halde takılıp takılmadığını deneyin. Değilse, minimum titreşim olacak şekilde sabitleyin.
Aşırı ısı, pil sıvısının buharlaşma seviyesini de artırabilir. Bilhassa terminallerde ve bağlantı parçalarında korozyona niçin olabilir. Bu tür korozyonları denetim ettiğinizden ve temizlediğinizden güvenilir olun. Otomobilinizin aküsü üç yılı geçtiyse pili denetim ettirin.
Sıvı Seviyesi / Yaz Periyodu Vasıta Sürme İpuçları
Aracın serin kalmasına destek olmak için birkaç sıvı beraber çalışır. Aşırı ısınmayı önlemek için bir arabadaki sıvı seviyelerinin korunması gerekir. Bu yüzden, yaz mevsiminde ısı bu sıvıları buharlaştırdığı için daha da mühim hale gelir. İnsanlar motor yağını denetim etme eğilimindedir. Sadece şanzıman ve fren sıvılarının da hidrolik direksiyon sıvısı ile beraber denetim edilmesi gerekir.
Lastikler

Kışa giren sürücülerin en mühim problemlerinden biri lastiklerdir. Aslen yaz için de aynı özeni göstermeliyiz. Kış soğuğundan etkilenen otomobil lastikleri de yaz sıcağına karşı hassastır. İlkbaharda havalar ısınmaya başladığı vakit yaz lastiklerine geçmek gerekiyor.
Hem de otomobilin lastikleri aşırı ısıya duyarlı olabilir. Uygun hava basıncını korumak, ısıtma ile ilgili sorunları önleyebilir. Mesela, lastiklerdeki daha azca tazyik, patlamayı tetikleyebilir. Lastik basıncını tertipli olarak denetim etmeye devam edin.
Acil Durum Kiti
Hava koşullarından bağımsız olarak arabanızda bir acil durum kiti bulundurmanız tavsiye edilir. Sezonda bir değişim yapmadan ilkin kiti denetim etmeye devam etmek ve içeriğini buna bakılırsa değişiklik yapmak iyi bir fikirdir. Mesela, mevsim kıştan yaza değiştikçe fazladan kapüşonluyu çıkarabilir ve hafifçe pamuklu giysilerle değiştirebilirsiniz.
Gerilim ilaçları, su şişesi ve temel ilk yardım araçları, acil durum çantasının mühim bir parçasıdır. Kent sınırlarının dışına çıkıyorsanız yada uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, tamamı oldukça mühim hale gelir.
Yakıt
Yaz mevsiminde vasıta kullanmak, aracın klimasının neredeyse daima çalışır durumda olduğu anlamına gelir. Öteki faktörlere bağlı olarak bu, aracın yakıt ekonomisini düşürebilir. Bu yüzden yazları aracınızdaki yakıt sayacına bilhassa dikkat edin. Ek olarak yaz lastiği kullanmayı tercih edin. Şundan dolayı yaz lastikleri tekerleklerin dönüş kuvvetini azaltır. Bu sayede yakıttan tutum edebilirsiniz. Bunaltıcı sıcakta mahsur kalmak istemeyiz, değil mi?
Ön Cam / Yaz Periyodu Vasıta Sürme İpuçları

Ön camı sık sık temizlemeye çalışın ve çizik, ezik ve çatlaklardan kurtulun. Güneş ışığı bu tür dikkat dağıtıcıların üstüne belirli bir açıyla düştüğünde, kamaşmaya niçin olarak odak yitirilmesine niçin olabilir. Birkaç saniyelik dikkati dağılmış sürüş, yaşamı tehdit eden kazaların sebebi olabilir. Bu yüzden proaktif olun ve bu tür durumlardan kaçının.
Aşırı Isınma
Bir otomobil birden fazla nedenden dolayı aşırı ısınabilir. Sadece, daha yüksek sıcaklıklar tetikleyici olabilir. Otomobiliniz ‘aşırı ısınma moduna’ girerse, hafife almayın. Aşırı ısınmayı ilk gördüğünüzde aracınızı gölgede durdurun ve park edin.
Yolculuğu Planlayın
Yaz sıcağında uzun saatler otomobil kullanmak size zarar verebilir. Kışın üç saat otomobil kullanmak, yüksek sıcaklıklarda üç saat otomobil kullanmaktan farklıdır. Serinlemek için yüzünüzü yıkamak, terden ıslanmış bir gömleğinizi değişiklik yapmak yada devamlı sıcakta bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz.
Güzergahın ve durakların bilincinde olun ve yolculuğunuzu, mesela, güneş tam güçte çalışmaya başlamadan ilkin mesafenin çoğunu kat edin, en yüksek ısı zamanlarından kaçınacak şekilde planlamaya çalışın.
Güneş Parlaması
Güneş gözlüklerini yaz sezonunda el altında bulundurun. Her seferinde yanınızda taşımak istemiyorsanız, otomobilde fazladan bir çift bulundurmayı düşünün. Ek olarak reçeteli gözlük kullananlar için, sürüş esnasında güneş parlamalarından korunmanıza destek olacak hususi gözlükler yaptırabilirsiniz.
Klima

Yazları klimasız vasıta kullanmak imkansızdır. Bu yüzden aracınızın averaj iç sıcaklığı 10 dereceden daha azca olması gerekir. Serin ve rahat bir halde seyahat için klima bakımınızı aksatmamalısınız.
Yaz Sürüş Güvenliği İpuçları
Yukarıda belirtilen sıcak yaz havaları için otomobil sürme ve bakım ipuçlarının yanı sıra, sıcak havalarda vasıta kullanırken sizi sıhhatli tutacak bazı hususi yaz sürüş güvenliği ipuçları.
Eski silecekleri değiştirerek güneş ışığından kaçının ve ön camı temiz tutun.
Vücudunuza bakılırsa molalar verin. Mesela, beliniz ağrıyorsa, bu tür sorunları olmayan birine kıyasla uzun bir yolculukta daha çok mola vermeniz gerekebilir.
Araçtan çıkmadan ilkin klimayı kademeli olarak artırın. Güneşte birazcık vakit geçirdikten ve araca girdikten sonrasında yavaşça azaltarak sıcaklıktaki ani değişimleri önleyin. Sıcaklıktaki sık ve ani dalgalanmalar sağlığınızı fena etkileyebilir.
Mümkün olduğunca arabayı gölgeye park etmeye çalışın.
Kendinizi fena hissediyorsanız vasıta kullanmaktan kaçının ve uygun tıbbi yardım alın.
İkinci El Otomobil İlanları

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.