Ford EcoBoost Motor Nedir? Kronik Sorunları Nedir?

Ford EcoBoost Motor Nedir? Kronik Sorunları Nedir?

Otomobil meraklısı ya da Ford kullanıcısıysanız, Ford EcoBoost motor teknolojisini kesinlikle duymuşsunuzdur. En popüler Ford otomobillerinde, SUV’lerinde hatta ve hatta kamyonlarında dahi bu teknolojiyi görüyoruz. Ford EcoBoost motor teknolojisini, {nasıl} çalıştığını ve kronik sorunlarını merak ediyorsanız cevaplarını sizler için hazırladık.
Ford EcoBoost Nedir?
EcoBoost, Ford’un ilk olarak 2009 senesinde daha çok beygir gücü ve tork üretmek için yola çıkıp tasarladığı motor serisidir. Ek olarak yakıt verimliliği sağlamak için tasarlanmış turboşarjlı ve direkt enjeksiyonlu motorlardır. Ek olarak Ford EcoBoost motorları, 1 litre ve 3.5 litre içinde değişiyor.
Ford EcoBoost Motorları {Nasıl} Çalışıyor?

Turboşarjlı motorlardan kabul edilen EcoBoostlar, enjeksiyon kullandıkları için direkt güç ve verimlilik ölçümleri sağlayabiliyor. Turboşarjlı motorlar, öteki motor tiplerine kıyasla güç çıkışını daha iyi kullanabilir. Son olarak direk enjeksiyon ve yakıt enjeksiyon işleminin çalışır kısımları kesilerek verimliliği arttırır.
Hangi Ford Modellerinde EcoBoost Teknolojisi Bulunuyor?

Türkiye’de bulunan modellerinin hangisinde EcoBoost motor teknolojisi bulunuyor diye merak ediyorsanız, sırasıyla; Ford Fiesta, Ford Focus, Ford Fusion, Ford Mustang ve Ford Mondeo modellerinde bu motor teknolojisine rastlayabilirsiniz.
Ford EcoBoost Motor Kronik Sorunları Nedir?

Kilometre arttıkça EcoBoost motorlarda güç kaybı ve valf hasarları görülebilir.
Direkt yakıt enjeksiyonuna haiz olduğundan emme valfi gövdelerinde hava akışını kısıtlayarak karbon birikmesine niçin olur.
Gene kilometre arttıkça EcoBoost motor kullananlar yakıt basıncı sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirler. Yakıt enjektör Pompasından üretilen düşük tazyik yardımıyla motoru kısıtlar ve performansını düşürür. Bu problemi yakıt pompasını değiştirerek çözebilirsiniz.
EcoBoost motorlar hakkında en fazlaca şikayette bulunulan mesele ise aşırı ısınmasıdır. İlk EcoBoost modellerinde yüksek sıcaklıklarda bozulabilen naylon soğutma boruları bulunuyordu. Fakat 2015 itibariyle bu borular, ısıya dayanıklı olarak değiştirildi.
Dünyanın her yerinden yağın fazla ısınması ve alev almasıyla ilgili Ford’a şikayetler yağdı. Ek olarak bir öteki kronik mesele ise yağ sızıntılarıdır.
2013 öncesi modellerde soğutma sıvısı ile ilgili silindirlerden sızdırıldığı hakkında pek fazlaca yakınma bulunuyordu. Fakat Ford’un sonraki modellerde bu problemi çözdüğünü görüyoruz.
2 litre EcoBoost motorlarında egzoz çatlaklarının yanı sıra turboşarj denetim valfi arızaları da sıkca görülüyor.
Yakıt pompasındaki düşük tazyik, yakıt filtresini normalden daha kolay tıkanarak performansı negatif etkilemesini sağlayabilir.

Netice olarak, eğer problemler zamanında tespit edilmez ise motor gücünde ciddi kayıplar yaşanabilir.
Sıfır Km Ford Tutarları ve Özellikleri

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.