Bosch Car Service Dinlence Rehberi 2022

Bosch Car Service Dinlence Rehberi 2022

Bosch Car Service tatile çıkacaklar için bir rehber hazırladı;

Tatile çıkmadan ilkin aracınızda hangi kontrolleri yapmanız gerekir?
Vasıta en iyi ne şekilde yüklenir?
Aracın tavanında yada arkasında bagaj taşırken neler önemlidir?
Bir karavan çekerken neleri göz önünde bulundurmanız gerekir?
Yola çıkmak için en iyi süre nedir?
Seyahate başlamadan derhal ilkin yine denetim etmeniz gerekenler nedir?

sorularına cevap alabilmek için içinde ne olduğu incelemeye devam edebilirsiniz…
Tatile Çıkmadan Ilkin Aracınızda Hangi Kontrolleri Yapmanız Gerekir?

Sonunda dinlence geldi! Fakat siz tatile çıkıp dinlenecekken aracınızın baş etmesi ihtiyaç duyulan pek fazlaca şey vardır. Daha çok yük, yüksek hızlar, sıcak hava ve uzun yokuş aşağı yolların tümü aracınız için büyük birer gerilim deposudur, üstelik bir tek frenler için de değil. Aracınızın gideceğiniz yere sizi güvenle götürmesini sağlamak için yola çıkmadan ilkin birkaç mühim hususa dikkat etmek yararlı olacaktır:

Daha güvenli sürüş sağlamak, ek olarak yakıt tüketimi ve lastik aşınmasını azaltmak için lastik şişirme basıncı, bir sonraki en yüksek toplam vasıta ağırlığına bakılırsa ayarlanmalıdır. Mühim bilgiler kullanma kılavuzunda, depo kapağının iç kısmında yada kapı direğinde bulunabilir.
Aracı, vasıta belgelerinde tanımlanan sınırlardan fazla yüklemeyin.
Krikonun, alet çantasının, üçgen reflektörün ve ilk yardım çantasının durumunu deneyin ve gerekirse değiştirin.
Cam yıkayıcı sıvısı ve antifriz seviyelerini deneyin.
Yağ seviyesini deneyin ve gerekirse doldurun.

Aracınızın Bagajı En İyi {Nasıl} Yüklenir? Bosch Car Service Tavsiye Ediyor;

Tam frenlemede yada bir kaza anında aracın içinde ne kadar kuvvet oluşabileceğine dair bir fikriniz var mı? Böylesi durumlarda nesnelerin fırlayıp uçması, çoğu zaman yolcuların ağır yaralanmasına niçin olur. Aracınızı yüklerken aşağıdaki noktalara dikkat edilirse bu tip durumlar asla oluşmaz:

Ağır nesneler bagaj bölmesinin tabanına, direkt koltuk arkalıklarının arkasına istiflenmelidir.
Sağlam bir ayırıcı yoksa station vagon yada minivan araçlarda bavulları kesinlikle koltuk arkalıklarının yüksekliğini aşacak şekilde yerleştirmeyin.
Boşluk bırakmamaya dikkat edin ve yükleri mümkün olduğunca birbirine yakın yerleştirin.
Yükü yerine sabitleyin yada kaymaz paspaslar kullanın.
Sürücünün görüş alanının hiçbir yönde engellenmediğinden güvenilir olun.
Üçgen reflektör ve ilk yardım çantası, daima kolay erişilebilir bir konumda olmalıdır.

Aracın Tavanında yada Arkasında Bagaj Taşırken Neler Önemlidir?
Uzun dinlence, minik bagaj bölmesi – araçta kafi alan kalmamışsa tavan yada arka uca takılan taşıyıcılar, extra depolama kapasitesi sağlayabilir. Gene de tüm heyecana karşın yolda hiçbir şeyin kaybolmaması için yüklerin doğru şekilde sabitlenmesi gerekir. Aşağıdaki noktalara daima uyulmalıdır:

Kesinlikle aracınızın izin verilen maksimum tavan yükünü aşmayın.
Kesinlikle portbagaj yük sınırını aşmayın.
Tavana bir tek en hafifçe bavulları yerleştirin.
Extra ağırlığın aracın ağırlık merkezini değiştireceğini ve yol tutuşunu etkileyeceğini ihmal etmeyin.
Kullandığınız arka uca takılan taşıyıcılar, arka lambaları örtüyorsa bunların kendi lambaları olduğundan güvenilir olun.
Gezi esnasında aracın dışındaki bavulların hala sağlam bir halde sabitlenmiş bulunduğunu tertipli olarak deneyin.

Bir Karavan Çekerken Neleri Göz Önünde Bulundurmanız Gerekir?

Bağımsız olmak ve nerede isterseniz orada kamp yapmak için kendi karavanınızı götürmek ideal çözümdür. Bol miktarda konforun yanı sıra extra bagaj için kafi alan da olur. Sadece varacağınız yere güvenle ulaşmak için bavul yükleme ve sürüş açısından dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bazı noktalar vardır:

Mümkünse yükü bağlama kayışları ile sabitleyin yada kaymaz paspaslar kullanın.
En iyi yol tutuşunu sağlamak ve frenleme etkisine destek olmak için ağır öğeleri daima ortaya ve direkt aksın üstüne istifleyin.
Daha uzun frenleme mesafeleri ve daha düşük çekme gücü yüzünden azami dikkatle sürün.
Karavan kaymaya yada sürüklenmeye başlarsa yavaşça gaz pedalını bırakın ve direksiyonu dikkatle ters yönde çevirerek aracı ve karavanı yolda tutmaya çalışın.

Yola Çıkmak için En Uygun Vakit Nedir? Bosch Car Service Tavsiye Ediyor;
Yola çıkış zamanınızı mevcut trafik durumuna bakılırsa belirlemeyin, kendi kişisel performans eğriniz daha mühim bir faktördür.
Biliyor muydunuz? Bir çok şahıs sabah saatlerinde (8 ile öğle arası) ve akşamın erken saatlerinde (16:00 ile 19:00 arası) en iyi performans gösterir. Öğleden sonrasında (14:00 ile 16:00 arası) ve bilhassa de gece yarısından sonrasında konsantrasyon azalmaya adım atar. Bu yüzden uzun seyahatlere mümkün olduğunca erken başlanmasını ve saat 14:00 civarı uzun bir mola verilmesini tavsiye ederiz. Düşük konsantrasyon seviyesi ve düşük görüş alanı yüzünden yolculuğa akşam adım atmak iyi bir düşünce değildir.
Seyahate Başlamadan Derhal Ilkin Yine Denetim Etmeniz Gerekenler Nedir?
Gezi planlamanın tüm karmaşası içinde mühim ayrıntıları kolayca unutabilirsiniz. Bu yüzden yola çıkmadan aşağıdaki noktaları yine denetlemek için süre ayırmanızı tavsiye ederiz:

Yükü doğru şekilde sabitlediniz mi?
Baş dayanakları sizin ve yolcuların gereksinimlerine bakılırsa en uygun şekilde ayarlandı mı?
Çocuk koltukları sağlam bir halde sabitlendi mi ve hepimiz güvenlik kemerini takıyor mu?
Lüzumlu tüm belgeleri (geçişlik, vize, yeterlik, gezi belgeleri, ilaçlar, aşı kağıtları, sıhhat sigortası belgeleri, nakit, kredi kartı, vs.) yanınıza aldınız mı?
Değişik ülkelerde sürüş için mühim tüm kuralların (maksimum hız, gündüz sürüş farları, mecburi yelek, ücretli yollar ve tüneller, vs.) bilincinde mısınız?

Ne Çoğunlukla Mola Vermelisiniz?

Direksiyonda ne kadar oturabileceğiniz, büyük oranda ne çoğunlukla mola verdiğinize ve sonrasında {nasıl} davrandığınıza bağlıdır. Mola vermeden ne kadar uzun süre vasıta kullanırsanız tepkileriniz de o denli yavaşlar ve kaza riski o denli artar. Tavsiyemiz: En geç üç ya da dört saat sonrasında ilk molanızı verin ve bolca temiz hava alın. Çocuklarla beraber gezi ediyorsanız daha erken mola verin. Biliyor muydunuz? Performans eğriniz öğleden sonrasında 2 ile 4 arası en düşük düzeydedir. Bu yüzden bu aralıkta minimum 30 dakikalık bir mola planlayın. Ağır yiyeceklerden kaçının. Öğünlerinizi gün geneline yaymak, yorgunluğu önlemeye destek sunar.
Netice olarak Bosch Car Service, 20 değişik lokasyondaki yetkili servisi ile her marka araca bakım onarım yapmaktadır. Ekonomik ve kaliteli bakım-onarım yaptırmak isteyenlerin ne olursa olsun ziyaret etmesi ihtiyaç duyulan Bosch Car Service, üstün hizmet kalitesi sunuyor.
Bosch Car Service Lokasyonları

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.