2022 Kia Cerato Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

2022 Kia Cerato Türkiye Fiyatı ve Özellikleri

2022’nin ilk çeyreğine geldiğimiz bu günlerde otomobil üreticileri yeni modellerini Türkiye’de satışa sunmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Sportage, Rio ve Ceed benzer biçimde modellerle yüksek satış sayıları yakalamış Cenup Koreli otomobil devi Kia. 2022 Kia Cerato çağıl tasarımı ve haiz olduğu yeni teknolojileriyle Türkiye’de satışa sunuldu. Ek olarak şimdilik Elegance donanımıyla satışa sunulsa da Prestige opsiyonu da oldukça yakında ülkemize geleceğini söyleyebiliriz. 2022 Kia Cerato’nun Türkiye fiyatı ise 529.900 TL olarak açıklandı.
İlk Bakış: Jantlar, Farlar ve Daha Fazlası

Kia, kısa sürede güncellediği yeni logosunu entegre etmiş olduğu sedanı, firmanın kaplan burnu olarak anlatılan ön ızgarası ile beraber tasarlanmış. Yeni Kia Cerato’nun Elegane donanım opsiyonunda 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar bizi karşılıyor. Ek olarak LED gündüz aydınlatmaları, projeksiyon tipi halojen ön farklar ve LED gündüz farları benzer biçimde alışık olduğumuz özelliklere haiz. Ek olarak aracın yedi değişik renk opsiyonu da bulunuyor.
Yeni Cerato’nun İç Tasarımı

İlk bakışta ferah ve geniş hissettiren iç tasarımında neredeyse ucuz görünen hiçbir şey yok. Ön açık oturum, kaliteli ve yumuşak malzemelerle kaplanmış ve cızırtılı ucuz plastik görünümünden uzak. Peşinden vites kolunun derhal arkasına baktığımızda sürüş modu özelliği bizi karşılıyor. Öteki Kia modellerinde olduğu benzer biçimde ufak iç mekanda efektif alan sunmak hedeflenmiş. Bununla beraber arka koltuklarda üç erişkin rahatça gezi edebilir. Ek olarak koltuk genişliğini sağlamak için arka bagaj hacmi düşürülmemiş. Ek olarak vasıta toplamda 502 litre bagaj hacmine haiz. Bunun haricinde 3,5 inç gösterge informasyon ekranı, geri görüş kamerası, Bluetooth, USB girişi ve 8 inç dokunmatik multimedya ekran benzer biçimde yeni modellerde sıkça gördüğümüz özelliklere haiz.
Teknik Özellikler: Motor ve Şanzıman

Kia’nın yeni sedan modeli, ilk etapta Elagance donanım seviyesi bulunuyor. 6 ileri otomatik şanzıman ile 1,6 litrelik dört silindirli MPI benzinli motor kombine edilmiş. Bununla beraber motor 128 PS güç ve 155 Nm tork gücü üretiyor. 0’dan 100’e hızlanması 11,6 saniye olan otomobilin azami hızı ise 195 km/s. İddia edilen yakıt tüketimi ise 7,3 lt/100 km olarak karşımıza çıkıyor. Ek olarak sedan modellerde alışık olduğumuz benzer biçimde ön iki tekerlekten çekişlidir.
Yeni Cerato’nun Sürüş Deneyimi

Yeni Cerato heyecanlı sürüş için tasarlanmamış olsa da, bir sedandan beklenenden daha sportif sürüş deneyimi sunuyor. Neredeyse yolla bütünleşmiş benzer biçimde hissettiren sürüş deneyimiyle dar virajlarda ve otoyollarda sizi son aşama güvende hissettiriyor. Ses izole sistemi ise beklenenden oldukça daha iyi. Otobanda giderken dışardan gelen yol ve rüzgar sesi neredeyse asla duyulmuyor. Hız sabitleyici ve şerit tutma asistanı da sürüş teknolojilerinin içinde yer ediniyor.
Sıfır KM Kia Tutarları ve Paketleri
Arabam Kaç Para?

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.