En iyi Uzun Yol Araçları (Yüksek Bütçeli)

En iyi Uzun Yol Araçları (Yüksek Bütçeli)

Uzun seyahat meydana getiren kişilerin eğer olmazsa olmaz kriteri aracın uzun yola dayanıklı ve konforlu bir yapıya haiz olmasıdır. Yapacağınız tercih sizi belli bir yerden sonrasında sıkmamalı size uzun yol yapmayı sevdirmeli. Fakat burada dikkat etmemiz ihtiyaç duyulan en mühim şeyler yakıt tasarrufu, konfor, aracın geniş yapısıdır. Tam da bu yüzden aracınızdan ne beklediğinizi tespit etmeli ve ona gore kararlar vermeliyiz. Aracın sizi bir noktadan öteki noktaya süratli bir halde götürmesini mi istiyorsunuz? Ya da aracın daha tutumlu bir yakıt sistemine mi haiz olmasını istiyorsunuz. Burada devreye tam olarak sizin otomobilden neler istediğiniz devreye giriyor.
Uzun Yol Araçlarında Olması Gerekenler
Devamlı uzun yol meydana getiren kişilerin çoğu zaman dikkat etmesi ve ehemmiyet vermesi ihtiyaç duyulan mevzular var. Bu konuların başını çeken bir mevzuda yakıttır. Rahat ve sizi yormayan sürüş deneyimi, güvenlik donanımları ve uzun yola dayanıklı olması aralarında en mühimleridir. Mesela rahat koltuk yapısı, rahatlığa ehemmiyet veren süspansiyon yapısı, direksiyonun yoldaki kararlılığı, şanzıman oranlarının uzun olması bu konuların içinde bahsi geçen en önemlilerinden biridir.
Yol tutuşu ve değişik arazi şartlarını kullanan kişiler için güvenlik sistemleri kullananların en fazlaca dikkat etmiş olduğu mevzu oluyor. Aracın teknolojik donanımları da fazlaca önemlidir. Bir çok insanoğlunun vazgeçilmezi müzik dinlemektir. Bu sistemlerin yeterince iyi olması gerekiyor. İyi bir navigasyon aleti ve seyahat esnasında seyahat maceranızı daha da tatlılaştıracak olan gelişmiş bir ses sistemi olmalıdır. Tamamı bu da değil kullandığınız aracın iklim koşullarında sizi yeterince ısıtması ya da soğutması da oldukça önemlidir. Sürüş zevkini arttıran mevzular içinde yer verilmiştir. Her yol ve hava koşuluna karşı kendi hususi durumunu istikrarlı bir halde sakınan dayanıklı malzemelerden üretilmiş araçlar, yakıt mevzusunda da sizi asla yolda bırakmayacaktır. Bu anlattığımız özelliklerin barındığı araçlara göz atalım.
Volkswagen Passat
 Volkswagen’in Passat modeli, kent dışı yolculukları esnasında 100 kilometrede ortalama 4.5 litre yakıt tüketimine haizdir. Bu vasıta hepimiz tarafınca oldukça malum ve popüler bir araçtır. Bu otomobilin içinin geniş olması uzun yolda konfor, sürüş zevki ve aileleriniz ile beraber rahat bir gezi yapacağınız anlamına geliyor.
Bu otomobilin motor seçenekleri ve opsiyonel özellikleri de oldukça doygunluk edicidir. Üstelik dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunmaktadır. Tam olarak bu mevzuda ise sizin uzun yol keyfinize kalan tercihler başlıyor.
Sıfır KM Volkswagen Passat Tutarları
Mercedes E Serisi
Dayanıklılık mevzusu dile geldiği süre örnek verilebilecek otomobillerden birisi de Mercedes E serisidir. Uzun yolda gözünüzün arkada kalmayacağı otomobiller içinde başı çekmektedir. Bu otomobil ile asla yorulmadan ve asla durmadan kilometreler sarf edebilirsiniz.
Aileler için oldukça geniş olan bu model araç-gereç kalitesinden de asla taviz vermemiştir. Uzun yola çıktığınız süre oldukça sessiz ve rahat bir sürüş deneyimi yaşamak için birebirdir.
Mercedes çoğu zaman E serisi için yüksek hacimli motor kullanmaktadır. Yakıt deposu 61 litre 100km averajı ise 6.1 olarak gösterilmektedir.
Sıfır KM Mercedes E Serisi Tutarları
Renault Talisman
Renault markası çoğu zaman azca yakıt tüketen, parça mevzusunda sizi üzmeyecek ve en iyi fiyat performans otomobillerini üretmektedir. Renault’un ürettiği Talisman modeli de uzun yol için üretilmiş oldukça keyif veren geniş otomobillerin arasındadır.
Talisman modelinin öne çıkması sebebi fiyat performans olarak en iyilerinden biri olmasıdır. Uzun yol araçları kent içi otomobillerine gore maddi açıdan sizi birazcık daha yorabilecek potansiyele haizdir. Bu sebepten dolayı Renault, öteki modellerinde olduğu benzer biçimde çizgisini bozmamıştır.
Renault Talisman’ın yakıt deposu 47 litredir. Fransız üretici, Mercedes’in aksine daha ufak hacimli motorlar üretmektedir. Muhteşem bir yakıt averajına haiz olan bu otomobil 100km de 3.5 litre yakıt yakmaktadır. Yakıt mevzusunda en iddialı uzun yol otomobili diyebiliriz.
Sıfır KM Renault Talisman Tutarları

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.