Elektrikli Otomobil Evde {Nasıl} Şarj Edilir?

Elektrikli Otomobil Evde {Nasıl} Şarj Edilir?

Elektrikli arabaların kullanımı giderek artıyor. Bununla beraber Türkiye’nin de içinde bulunmuş olduğu bir oldukça ülke elektrikli arabaların kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Bunlara örnek olarak vergiden muaf olma durumunu ve elektrikli şarj istasyonları yatırımlarını örnek verebiliriz. Hatta geçtiğimiz günlerde elektrikli şarj istasyonları için devasa bir yatırım planı bile açıklandı. Elektrikli şarj istasyonları yaygınlaşsa da satın alan ya da satın almayı planlayan kullanıcıları şarj problemi tedirgin ediyor. Bilhassa yakın çevresinde halihazırda bir şarj istasyonu bulunmayan kullanıcılar “Elektrikli Arabamı Evde {Nasıl} Şarj Edebilirim?” diye merak ediyor. Evet, eğer elektrikli aracınızın soket tipine uygun bağlantıyı bulabilirseniz aracınızı evde şarj edebilirsiniz.
Elektrikli Aracımı {Nasıl} Şarj Edebilirim?

Eğer elektrikli araca sahipseniz elektriğin bulunmuş olduğu her noktada aracınızı şarj etmeniz mümkün. Elektrikli şarj istasyonları şu an bir oldukça AVM, site ve benzinliklerde halihazırda konumlandırılmış durumda. İş çıkışı uğradığınız bir avmsinde aracınızı oldukça kolaylıkla şarj etmek mümkün. Fakat otomobilinize zarar vermemek için batarya doluluk oranını devamlı denetim etmeniz gerekir. Doluluk oranının sınırı ise %20, eğer bu sınırın altında şarj etmeye devam ederseniz uzun solukta batarya hücrelerine ciddi zararlar verebilirsiniz. Eğer şarj istasyonuna gitmek ve aracınızı şarj etmek size zor geliyorsa evde aracınızı {nasıl} şarj edebilirsiniz beraber inceleyelim.
Elektrikli Aracımı Evde {Nasıl} Şarj Edebilirim?

Elektrikli aracınızı, her gece telefonunuzu, laptopunuzu şarj ettiğiniz şeklinde şarja takıp sabah bataryası dolu bir halde kullanmaya devam etmeniz mümkün. Şu an bir oldukça elektrikli vasıta üreticisi, araçlarını satarken parasız ev tipi şarj kurulumu dahi sunuyor. Bağlı yada portatif bir şarj kablosunu duvara monte edebileceğiniz kompakt bir birim, nitelikli bir ekip tarafınca kuruluyor. Fakat dışardaki şarj istasyonları ile kıyasla şarj süresi oldukça daha uzuyor. Mesela evde 12 saatte şarj ettiğiniz aracınızı dışardaki kurulu şarj istasyonlarında 45 dakika şeklinde kısa bir sürede %80 doluluk oranında kullanmanız mümkün. Bunun sebebi ise otomobile verilen güç (kW) ile otomobil ekipmanlarından alınabilecek güç. Evde kendi imkanlarınızla şarj ettiğiniz süre, çoğu zaman tek fazlı bağlantı kurulmasından dolayı uzuyor. Elektrikli şarj istasyonlarındaki akımın daha yüksek olmasından dolayı oldukça daha süratli şarj oluyor. Evde şarj ettiğiniz durumda gelecek olan elektrik faturası da kullanıcıları düşündürse de şu anki petrol fiyatlarıyla kıyaslandığında ulaşım maliyeti oldukça daha uyguna geliyor.
Elektrikli Arabamı Evde Ne Kadar Süratli Şarj Ederim?

Elektrikli araçlar için şarj hızı kilovat (kW) ile ölçüldüğünden bahsetmiştik. Ev tipi şarj noktalarında aracınızı genel anlamda 3-7 kW içinde 15 ila 50 km menzil sağlayarak şarj etmek mümkün. Aracınızın kaç kW hıza izin verdiğini öğrenerek süreyi hesaplayabilirsiniz.
Evde Elektrikli Vasıta Şarj Noktası {Nasıl} Kurabilirim?
Bir oldukça elektrikli vasıta üreticisinin hem de şarj noktası kurulumu mevzusunda da destek sağladığından bahsetmiştik. Eğer satın aldığınız marka bu desteği sağlamıyorsa kurulum işlemi meydana getiren bir oldukça marka mevcut. Fakat şarj noktalarının hakikaten ustalaşmış ve nitelikli bir ekip tarafınca kurulması gerekiyor. Aksi takdirde yanlış elektrik akımı yada yanlış ürünler kullanıldığında aracınızın bataryasına zarar verir. Kurulum işlemi sizin belirlediğiniz bir noktaya (duvar, garaj vb.) kurularak ve elektrik kaynağına bağlanarak yapılıyor. İşlemin kurulum süresi ise üç saat şeklinde kısa bir sürede tamamlanabiliyor.
Elektrikli Vasıta Şarj Soket Çeşitleri Nedir?
Elektrikli Araçların Şarj Maliyeti Ne Kadar?

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.