Çekilen Vasıta Sorgulama 2022

Çekilen Vasıta Sorgulama 2022

Çekilen vasıta sorgulama işlemi geçmiş yıllarda oldukça zahmetli ve uğraş gerektiren bir işlemken, son yıllarda netin yaşamımıza girmesiyle oldukça kolay bir hal aldı. Çekilen aracınızı plakadan sorgulamak için telefon ve internete haiz olmanız kafi. Bu sayede kolay ve ergonomik bir halde sorgulama yapabilirsiniz.
Otoparka Çekilen Vasıta Sorgulama 2022

Otoparka çekilen aracınızı sorgulama işlemini üç değişik şekilde yapabilirsiniz. SMS, e-Devlet ya da telefonla arayarak sorgulamak mümkün. Çeşitli sebeplerden dolayı çekilen araçlarınızı “Plakadan Çekilen Vasıta Sorgulama” uygulaması ile beraber son 5 yıl içindeki aldığınız ceza detayları ile beraber kaza raporlarını da inceleyebilirsiniz. Aracınızın çekilme sebebine nazaran cezalar ve işlemler farklılık gösterse de, tüm araçlar işletilen anlaşmalı otoparklara çekilir. Aracınızın çekilme sebebi yanlış yere park etme, trafik sigortasını yaptırmama yada icra batkı kanunu ise çekilen araçlar otoparka götürülür. Arkasından masrafların ödenmesiyle vasıta telim alınır. Fakat öteki sebeplerden dolayı çekilmişse vasıta sahibinin izlemesi ihtiyaç duyulan yol farklıdır.
SMS İle Çekilen Vasıta Sorgulama İşlemi 2022
Çekilen aracınızın SMS üstünden kovuşturmak mümkün. Park, boşluk, vasıta plakası yazarak 1550 üstünden informasyon alabilirsiniz. Gelen SMS içinde otopark bilgisi, otopark tutarı ve çekilme nedenine ilişkin detaylar iletiliyor. Sorgulama işleminin maliyeti ise 2 TL‘dir. Bunun haricinde internetten de sorgulama işlemi yapabilirsiniz.
E-Devlet İle Çekilen Vasıta Sorgulama İşlemi 2022

Son gelişmeler ile beraber e-Devlet üstünden çekilen vasıta sorgulama işlemi yapılabiliyor. Sistem üstünden vasıta plaka bilgilerini girerek bu bilgilere ulaşabilirsiniz. Gene son 5 yıla ilişik çekilen vasıta cezası e-Devlet sistemi üstünden görüntüleniyor. Ek olarak Güvenlik Genel Müdürlüğünün Internet sayfası üstünden de istenilen detayları girerek bu bilgilere ulaşmanız mümkün.
Çekilen Vasıta {Nasıl} Alınır?
Çekilen aracın yalnızca sahibi yada muvafakatnamesi bulunan kişilerce alınır. Eğer vasıta şirket üstüne kayıtlı ise şirket imza sirküleri ile vasıta teslim alınır. Otoparka gitmeden derhal ilkin kimlik, trafik tescili ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ceza İşlemleri Ofis Amirliği’ne gitmeleri gerekiyor. Oradan alınan çıkış belgesinin arkasından vasıta teslim alınır.
Araçlar Hangi Durumlarda Otoparka Çekilir?

Sürücüler tarafınca araçların yanlış yere park edilmesi,
Mecburi trafik sigortasının yaptırılmamış olması ya da
İcra batkı kanunu ve kamu alacağı sebebiyle araçta soruşturma sonucu bulunması gerekir.

Arabam Kaç Para?
Trink Sat!

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.