2021 İnceleme: 1994-2001 Suzuki Maruti 800 nasıl bir araba? Alınır mı? Yakıt Tüketimi ve Teknik Özellikleri

1994, 1995, 1996 ve 2000, 2001 model Suzuki Maruti’leri ikinci el sahibinden ilanlarında ara ara görüyor olabilirisiniz. Peki oldukça küçük bir araç olan Suzuki Maruti 800 alınır mı? nasıl bir araba? Yakıt tüketimi ve teknik özellikleri nedir?

Gelin hep birlikte 2019 yorumları ile birlikte inceleyelim.
Suzuki Maruti 800 niçin küçük bir araç?
Suzuki Maruti aslına bakarsanız Maruti markası ile Hindistan’da üretilen bir araç. Yalnız bu araç Hindistan’da bir fazlaca tuttuktan sonrasında Suzuki anlaşması ve markası ile birlikte tüm dünyada satışa sunulmuş. Şehir içi kısa mesafelerde hep aynı yere gidip geliyorsanız park problemi yaşamadan kullanabileceğiniz bir ekonomi canavarı.

Ekonomi canavarı diyoruz bundan dolayı bu araç 0.8 motora haiz ve bir fazlaca modelde tüp bulunmuyor bile. Bagajı fazlaca küçük olduğundan ve yakıt tüketimi de azca olduğundan dolayı benzinde KM’ye 25 kuruş şeklinde bir rakama işinizi görebilirsiniz.

Suzuki Maruti yedek parça sıkıntısı var mı?
Suzuki Maruti 800’lerin en büyük problemi aslına bakarsanız 0.8 motor olmasına rağmen aracın küçüklüğünden dolayı motor bölümünün de fazlaca sıkışık ve azca boşluklu olması. Bu da ustalar üstünde çalışırken birazcık memnuniyetsiz ve isteksizlik yaratabiliyor, Güneydoğu Asya markalarından çıkan bir fazlaca araç şeklinde Suzuki’de de parça probleminde fazlaca problem yaşamazsınız. Yalnız bagaj kapağı, kırılan düğmeler, kilitler şeklinde parçalarda sanayiye sıkça uğrayabilirsiniz bundan dolayı bu küçük parçaları büyükşehirlerde de bulamayabilirsiniz.
Suzuki Maruti tutuluyor mu? nasıl?
Suzuki Maruti 800’lerin temiz kullanılmış ise 1994 modelini almanızda da problem yok. Araç 4 kişilik. 5. sığmaz, sığsa da motor küçük otomobil gitmez. Bu otomobiller acemiler için iyi bir tek 55 km hıza çıktığınızda derhal 4.vitesi istiyor. Vites atma sıklığı birazcık fazla. Bir de devir göstergesi olmadığı için ilk kez araç kullanacaklarda vites atma mevzusu birazcık problem olabilir fakat motor sesini dinlerseniz esasen sıkıntısız vites atmayı da öğrenirsiniz. Uzun yola gider mi? Araç bakımlı ise uzun yola çıkabilirsiniz. Bakımlı bir araçta harareti takip etmekte ve 3 saatte bir aracı dinlendirmekte yarar var onu da izah edelim.
Suzuki Maruti 800 içi

Şu videoyu izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Oldukça güzel bir araştırma.

Maruti 800 DX Teknik Özellikleri

127,00 TL x 2

16 – 99
45,00 TL x 2

*Model yılı 2018 ve sonrası olan araçlara ilişik MTV tutarları, ilandaki fiyat bilgisine nazaran hesaplanmaktadır.

Donanım bulunamadı

Ek olarak bkz:

2020 Yılı LPG Tank Tutarları Güncel Sıralama & İstanbul, Ankara, İzmir ve Montaj, İşçilik Bilgileri
BRC Sequent 32 Fiyatı 2020 Güncel & BRC Sequent İstanbul, Ankara, İzmir Tutarları ve Bilgiler
Prins LPG Tutarları 2020 GÜNCEL & Prins LPG Dönüşüm Tutarları Ne Kadar?
Sigorta Şirketlerinden Satılık Azca Hasarlı Araçlar nasıl Alınır? 2020 GÜNCEL
2020 LPG Dönüşüm Tutarları Güncel & Otogaz LPG Dönüşüm İstanbul, Ankara, İzmir Tutarları ve Bilgiler