Hyundai İX20

Hyundai İX20

Hyundai İX20 nasıl bir araba Alınır Mı ?

Hyundai şirketi, son yıllarda araçlarında geliştirmiş olduğu tasarımlar ile kullandığı teknolojiler yardımıyla oldukça yüksek sayılara ulaşarak satış paylarını arttırmaktadır. Bu gelişmelerdeki modellerden bir tanesi de yeni Hyundai İX20 olmaktadır.

Yeni Hyundai İX20’de dört seçenekli motor tipleri mevcut olarak yer almıştır. Bunlardan ilk ikisi benzinli yakıt tüketimi olan 1,4 litrelik üstten çift eksantrikli (DOHC) ve 16 valf yapılı CVVT motor tipi olarak 90 beygir güç üretebilen MPI oldukca nokta enjeksiyonlu motoru olmaktadır. Öteki benzinli yakıt tüketimine haiz olan motoru ise 1,6 litrelik gene DOHC ve 16 valfli CVVT motoru olurken, bu tipten de 125 beygir güç üretebilmek ve bunu da MPI oldukca nokta enjeksiyonlu sistemiyle yakıtı püskürterek gerçekleştirmektedir. Dizel motorlu versiyonları ise 1,4 litrelik CRDİ dört silindirli ve 77 ile 90 beygir güç olmak suretiyle iki alternatifli olarak yer almıştır.

Yeni Hyundai İX20 modelinin süspansiyon sistemi ise ön dingilde McPherson bağımsız helezon yaylar tipi ve arka dingilde de çift bağlantı yapılı torsiyon çubuklarından oluşan tip yer almıştır.

Hyundai İX20 modelinin ölçütleri ise uzunluk 4100 mm, genişlik 1765 mm ve yerden yüksekliği de 1600 mm olarak yapım edilmiştir. Ek olarak aracın boş ağırlığı da benzinli versiyonlarında 1253 ile 1255 kilogram ve dizel versiyonlarında da 1345 kilogram olarak belirtilmektedir.

Ufak hatchback yapılı olan Hyundai İX20 modellerini çoğu zaman hanımefendi sürücüler ve filolar tercih etmektedir.

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.