Bijon Aralığı Jant Ölçü Değerleri

Bijon Aralığı Jant Ölçü Değerleri

Bijon Aralığı Jant Ölçü Değerleri

Jant Bijon Aralıkları , tekerlek saplamalarının yada cıvata deliklerinin merkezleri tarafınca oluşturulan düşsel bir dairenin ölçülen çapıdır. Ortak cıvata desenleri 4, 5, 6 yada 8 ayakkabı deliğine sahipken, daha azca yaygın olan 3, 7 yada 10 ayakkabı cıvata desenine haizdir.

Otomobiller, Kamyonlar, Vanlar, SUV’lar, Karavanlar, Karavanlar, ATV’ler, UTV’ler ve Römorklar için Değiştirilebilir Tekerlek / Cıvata Desen Tablosu

Tekerlek Ölçüleri

Bir tekerleği takma amacıyla sınıflandırmak ve tanımlamak için kullanılan dört mühim ölçüm vardır.

  1. Jant Çapı Tekerleğin, lastik kordonunun oturmuş olduğu noktadaki gerçek çapı ( Jantın dış dudağı DEĞİL ).
  2. Jant Genişliği Boncuk oturma noktasında dış dudağın içinden iç dudağa kadar ölçün.
  3. Arka Boşluk Tekerleğin içinden, poyra, fren kampanası yada aks flanşı ile temas etmiş olduğu noktada tekerleğin iç kenarına (dudak).
  4. Cıvata Deseni Tekerlek pabuçları yada cıvata deliklerinin merkezleri tarafınca oluşturulan düşsel bir dairenin ölçülen çapı.

Tekerlek Cıvata Modelinin Ölçülmesi

Bir var ise BİLE birbirleriyle direkt karşısında tirnaklarina Ölçü merkezden merkezi: pabuçları sayısı.

Bir var ise ODD gelen ölçün: kulakların sayısını MERKEZİ bir bagajın dış kenarını onun karşısındaki çapraz deliğin.

Bijon Somun Çeşitleri

Cıvata Deseni Tork Sırası / Özellikler:

Saplama BoyutuFt / Lbs cinsinden Tipik Tork AralığıMinimum İş Parçacığı Iştirakı (dönüşler)
12 x 1,5 mm70-806.5
12 x 1,25 mm70-808
14 x 1,5 mm85-907.5
14 x 1,25 mm85-909
7/16 inç70-808
1/2 inç.75-858
9/16 inç135-1458

Alaşım jantlar daima uygun montajı elde eden bir tork anahtarı kullanılarak takılmalıdır . Teknik özellikler için vasıta kullanım kılavuzuna bakın. Daha Fazla Data: Bijon Cıvataları / Bijon Cıvatalarını Doğru Torklama

Bijon Merkez Çapı

Göbek Merkezi Deliği: Tekerleğin, otomobilin göbeği üstünde merkezlendiği merkez deliği ile ilgilidir. Bir çok tekerlek seri olarak üretildiğinden, birkaç değişik aracı barındırmak için geniş bir orta deliğe haizdir. Bu durumda, bir göbek halkası kullanmanız önerilir. Poyra halkaları, tekerlek ve vasıta arasına oturan sert plastik yada metal halkalardır. Bu, tekerleği göbek üstünde muhteşem bir halde ortalar ve tekerlek araca takıldığında herhangi bir tükenme olmamasını sağlar. Poyra halkaları olmadan, tekerlek / lastik aksamı muhteşem dengelenmiş olsa bile titreşim elde etmek mümkündür.

Jant Ofseti

Tekerlek ofseti, tekerleğin montaj yüzeyinden jantın gerçek merkez hattına olan mesafedir. Pozitif bir ofset, tekerleğin montaj yüzeyinin, jant / lastik takımının gerçek merkez hattının önüne yerleştirildiği anlamına gelir. Bu aslen lastiği çamurluğa daha da getirir. Tersine, negatif bir sapma, tekerleğin montaj yüzeyinin jant / lastik takımının gerçek merkez hattının arkasında olduğu anlamına gelir. Bu, lastiğin araçtan dışarı çıkmasına niçin olur.

H = Yüksek – Pozitif Ofset, tipik olarak FWD (Önden Çekiş) +45, 40, 35 ofset

M = Orta – Etkisiz Ofset, tipik olarak RWD (Arkadan Çekişli) +20 ofset

L = Düşük – Sıfır – Negatif Ofset, Normalde ofset RWD (Arkadan Çekişli) 0 ofset

Dört (4) Cıvata

Ortadan merkeze doğru iki deliğin ortasından ölçün.

Beş (5) Cıvata

Bir delikteki MERKEZİ üçüncü deliğin GERİ ölçümüne kadar ölçün. Bu, 5 pimli bir cıvata dairesini “tahmin etmenin” en kolay ve en doğru yoludur. Ek olarak cıvata dairenizi bulmak için 1.05 çarpanını kullanarak bir deliğin MERKEZİ’nden üçüncü deliğin MERKEZİ’ne kadar ölçüm yapabilirsiniz.

Altı (6) Cıvata

Ortadan merkeze doğru iki deliğin ortasından ölçün.

Sekiz (8) Cıvata

Ortadan merkeze doğru iki deliğin ortasından ölçün.

arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.