Renault Vel Satis Nasıl Bir Araba Alınır Mı ?

Renault Vel Satis Nasıl Bir Araba Alınır Mı ?

Renault Vel Satis Nasıl Bir Araba Alınır Mı ?

Bu hafta sonu Renault’un tasarım olarak en garip arabası olan Vel Satis sürme imkanı buldum. 

Öncelikle araba hakkında bir bilgi edinelim. Vel Satis 2002 yılında Renault Safrane modelinin yerine 2002 yılında üretiliyor. Türkiye’ye ithal olarak gelen bu arabanın ilk başka 3.5 litre hacminde 241 beygir ve 330 Nm tork güç üreten 5 ileti otomatik şanzımanlı modelli Türkiye pazarı için satışa sunuluyor. 2003 yılında sonra ise 3.0 DCİ, 2.0T benzinli ve 2.0 DCİ motorlu versiyonları Türkiye’de satılıyor. Araç lüks sınıf olarak geçiyor. 2002 yılı için çok ileri teknoloji olan, elektrikli el freni, kartlı start stop,  çift bölgeli dijital klima gibi özelliklere sahip. Dönemin Fransa Cumhurbaşkanı bile bu aracı makam aracı olarak kullanıyor.

Kullanıcı yorumu

Benim kullandığım araç 2002 model 3.5 DCİ otomatik şanzımanlı olanıydı. Sahibi olan abimiz yıllarca Fransa’da çalıştıktan sonra Vel Satis‘i Türkiye’ye getiriyor. Aracın direksiyonuna oturduğunuzda, premium bir araca oturduğunuz hemen belli oluyor. Deri koltukları çok rahat, araç yolda ilerlerken ne yol sesini nede motor sesini içeriye almıyor. Otoban’da 150 km hıza hiç zorlanmadan çıktım. O hızda bile, araba hakimiyetinin sizde olduğunu rahatlıkla hissediyorsunuz. Hani Anadolu’da bir kemikli araba diye bir laf vardır ya, içerisinde kendinizi bir tankın içinde hissediyordunuz. Bu fiyata alınabilecek en donanımlı ve sağlam araba diyebiliriz. Aracın içerisinde ve dışarısında hareket eden tüm parçaları elektronik.
Ancak sahibiyle yaptığım konuşmada, kaporta aksamının Türkiye’de bulunmadığını söyledi. Mesela bagaj kapağı değişmesi gerekmiş, Fransa’da 1 ay parça gelmesini beklemişler. Ayrıca sadece bagaj kapağı için 2 bin Euro para ödemiş. Arabanın her yerinde sensör olduğunu söylüyor. Yılların verdiği yorgunlukla bazı parçaları arızalanmış, ancak parçanın Türkiye’de olmaması ve Fransa’dan getirtmenin de çok pahalı olması sebebiyle yaptıramamış. Yakıt olarak 100 kilometre’de 14 litre tüketiyormuş. Yani öyle sabah işe gidip gelmek çok maliyetli olacak bir arabadan bahsediyoruz.
Evet az para ile çok kaliteli ve donanımlı bir araba sahibi olabilirsiniz. Ancak ola onu yürütmeye geldiğinde size gerçekten pahalıya mâl olacaktır. Zengin birisi olsam hobi amaçlı 2. ve 3. araba olarak alınabilir. Ancak asla ve asla tek araba olarak kullanılabilecek bir otomobil değil.
arabacı avatarı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Liyana Parker

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.